Toni Jalonen - ajatuksia kadonneesta ajasta Ole ylpeä juuristasi.

Ihmisvihamieliset ja laittomat

Tässä vuosien aikana - yhä kiihtyvällä tahdilla - olen kuullut poliittisten vastustajien syyttävän Perussuomalaisia tai muita maahanmuuttokriittisiä tahoja ihmisvihamielisiksi. Itse näen asian täysin toisella tavalla. Maahanmuuttokriittisyydessä ei ole kyse vihasta - vaan rakkaudesta. Enhän minäkään erityisesti vihaa yksittäisiä ihmisiä tai ihmisryhmiä, mutta rakastan omaa kansaani. Jokainen täysijärkinen vanhempi ostaa omalle nälkäiselle lapselleen ruokaa ensin ja sitten vasta puolitutun naapurin lapselle uuden polkupyörän. Vihaako hän silloin sitä naapurin lasta? Sama pätee kansoihin. Meiltäkin löytyy omasta takaa ihan liikaa kodittomia, köyhiä ja sairaita. Pidetään heistä huolta ensin. Onko tämä vihapuhetta? 

 

Tuoreessa MTV:n presidentinvaalitentissä nykyinen presidenttimme Sauli Niinistö sanoi, että laittomasti maassa olevien ihmisten piilottelu on hyväksyttävää, kunhan siitä ei vaan jää kiinni. Tämä on täysin käsittämätön kannanotto Suomen tasavallan presidentiltä. Pitäisihän sen nyt olla päivänselvää, että jos jokin on laitonta, niin se on silloin laitonta. Sisäministeriön tämän vuoden alussa tekemän mielipidetutkimuksen mukaan enemmistö suomalaisista kokee laittomasti maassa oleskelevat ihmiset turvallisuusuhaksi ja haluaa heidät pois maasta. Tämä turvallisuusuhka on halki Euroopan todistettu varsin varteenotettavaksi. Monta kertaa. Nyt meidän presidenttimme väläyttää sitten tällaisen mielipiteen. Selvästikään hän ei taida jakaa tätä näkemystä oman kansan rakastamisesta. Se saattaa vaikuttaa vaalitulokseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Samaa mieltä kanssasi olen, tämä oli Presidentiltä todella heikko suoritus/ lapsus...Kumpi oli kyseessä, sen voi päättää kuulija itse!

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Siis saanko käydä varastamassa kuun loppupuolella ruokaa kun on nälkä eikä ole rahaa?

Olisi siinä kiva tuomrilla olla, kun heitän että näin Presidenttimme Niinistö kehoitti tekemään..

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

Nimenomaan näin kun blogisti kirjoittaa. Ei kriittiset, nuivat, isänmaalliset, kansallismieliset, Perussuomalaiset, ei me vihata ketään. Ei edes niitä kiittämättömiä tulijoita ja heidän hännystelijöitään, jotka vaativat aina vaan enemmän ja enemmän.
Emme niitäkään, jotka tämän katastrofin meille järjestivät. Hallitusta siis. Me vihaamme heidän tekojaan ja jatkuvaa valehteluaan, emme heitä ihmisinä.

Eihän isät ja äidit vihaa lastaan vaikka he tekisivätkin väärin tai jopa rikoksia. Tekoja ei silti tarvitse hyväksyä. Ja me emme voi hyväksyä maamme tuhoamista. Emme koskaan!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomessa ole lakia, joka kieltää suojelemisen. Sitten jos viranomaiset tätä suojeltavaa kyselevät, ja sen estää, silloin kysessä on rikos.

Presidentti on lakimies ja näin hän sanoi, joten mitään laitonta siinä ei ole, jos paperittoman otat kotiisi, jos häntä sinulta kysytään ja valehtelet, silloin teet vasta sen rikoksen.

Sisäministeriö on täsmentänyt, että paperittoman auttamista ei kriminalisoida.

Ei kannata aina ymmärtää asioita väärin, vaan joskus se kuunteleminen ja lukeminen auttaa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Sauli Niinistö sanoi, että laittomasti maassa olevien ihmisten piilottelu on hyväksyttävää, kunhan siitä ei vaan jää kiinni."

Sanoiko hän todella noin, tuota loppua en kyllä kuullut mutta se on kyllä vaikea seurata tuollaista keskustelua kun hetkittäin puhutaan kaikki yhtä aikaa.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Erkki, kyllä hän sanoi. Minusta ala-arvoista.

Eli rikoksia saa tehdä, kunhan ei vaan jää kiinni?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Yritin vielä videopätkistä haeskella tuota kohtaa enkä löytänyt.Tämän https://youtu.be/axWFi7OzDjY löysin mutta siinä SN ei sano noin. Onko vihjeitä mistä klipistä löytäisi sen oikean keskustelun jossa Niinistö sanoo että "rikoksia saa tehdä, kunhan ei vaan jää kiinni" ?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Petteri, tuossa on vain osatotuus. Eihän se suoraan ole rikollista, vaan eduskunta on ohjeistanut Sisäasianministeriö tekemään tutkimukset ja poliisia, kuinka palautuksissa menetellään.

Jos nyt kirkko ja yksityiset piilottelevat näitä lainvoimaisen, kielteisen päätöksen saaneita, eivätkö he samalla vastusta virkavaltaa?

Mutta persut ovat mielestäni ihan oikeassa näissä palautuskeskus-vaatimuksissaan. He saavat majoituksen, ruoan, rahaa ja lääkehuollon ko. keskuksesta ja ovat samalla viranomaisten saatavilla mahdollisia toimenpiteitä varten.

Jos olet eri mieltä, ole hyvä ja perustele mielipiteesi!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Presidentin tehtäviin ei kuulu maahanmuutto eikä pakolaiset.
Niistä vastaa hallitus jossa persutkin oli -15 kesäkuuhun asti-17

Presitentillä ei ole valtuuksia puuttua poliisin,maahanmuuttoviraston tehtäviin jota ne hoitaa itsenäisesti lakeja noudattaen.
lähde:
valtioneuvosto

Ja jos kansa vaaleissa valitsi enemmistöksi kepu,PS,kok eikö edm.äänestäneet luotakkaan heidän kykyihin hoitaa maan asioita?

Käyttäjän PontusJanKristianSderblom kuva
Pontus Söderblom

Presidentiltä on viety nämä oikeudet, vaan kyllä ne takaisin saa, jos on tahtoa!

Toimituksen poiminnat