Toni Jalonen - ajatuksia kadonneesta ajasta Ole ylpeä juuristasi.

Hollywoodin tekopyhyys tulee tuomita

Hollywood on varsinainen tekopyhien liberaalien pesä ja likakaivo. Elokuvamaailmaa ovat lähiaikoina ravistelleet suuren luokan ahdisteluskandaalit. Niiden keskellä on tunnettuja ja ainakin julkisuuskuvaltaan liberaaleja henkilöitä, kuten tuottaja Harvey Weinstein ja näyttelijä Kevin Spacey. Heidän väärinkäytöstensä tuleminen julki on askel parempaan suuntaan. Hollywoodin suvaitsevaiston on pakko alkaa suhtautumaan ”hyvien ihmisten” tekemiin rikoksiin samalla vakavuudella kuin ”väärien mielipiteiden” omaavien vastaaviin. Tämän vuoden Oscar-gaalassakin #MeToo/Time’s Up-kampanja oli vahvasti esillä.

 

Ensimmäisinä mieleen tulevat arvostetut elokuvaohjaajat Woody Allen ja Roman Polanski. Molempia on syytetty alaikäisiin sekaantumisesta ja jälkimmäinen onkin siitä syystä ollut vuodesta 1978 asti oikeudenkäyntiä paossa Euroopassa. Kuitenkin he molemmat työskentelevät edelleen - juhlittuina ja palkintoja kahmien. Eikä siinä ole sinänsä mitään ongelmaa. Taide pitää erottaa tekijästään. Kuitenkin - kuten niin monessa muussakin asiassa - tässä on nähtävissä mielenkiintoinen kaksoisstandardi. Liberaalin eliitin lemmikki, yliarvostettu näyttelijä Meryl Streep on hyökännyt rajusti ja toistuvasti Donald Trumpia vastaan. Onko hän tuominnut myös Roman Polanskin? Eipä tietenkään, vaan päinvastoin puolustanut tätä. Harvey Weinsteinkin on vaatinut armollisuutta Polanskille, koska tämä on ”suuri taiteilija”. Hänen motiivejaan voi nyt jokainen miettiä.

 

Näyttelijä ja visionäärinen ohjaaja Mel Gibson väitetysti teki ja sanoi noin vuosikymmen sitten kaikenlaista väärää, mutta hän ei saanut tippaakaan anteeksi suvaitsevaiselta Hollywood-väeltä. Hän oli täysin paitsiossa isoista elokuvatuotannoista, kunnes teki vihdoin voittoisan paluun lahjakkuutensa avulla. Siltikään hän tuskin tulee koskaan saamaan liberaalien hyväksyntää. Voisiko syynä tähän olla kenties hänen konservatiiviset mielipiteensä? Näyttelijä James Woods - joka on mm. äänekäs Trumpin kannattaja – tuskin työskentelee enää koskaan isossa Hollywood-elokuvassa. Koomikko Tim Allen on puhunut paljon konservatiivina olemisen vaikeudesta Hollywoodissa. Omien sanojensa mukaan hänen uusin komediasarjansa lopetettiin, koska sen konservatiivinen päähenkilö oli liian sympaattinen.

 

Liberaalien näkemysten ylivalta on onneksi pikkuhiljaa murtumassa. Valtaosassa amerikkalaisista isojen studioiden elokuvista on edelleen maailmanparantajien sanelema agenda, mutta joukkoon on ilmaantunut myös vaihtoehtoja. Esimerkiksi elokuvassa Kingsman: Salainen palvelu on kaiken toiminnan ja huumorin taustalla hyvinkin konservatiivinen ja populistinen viesti. Elokuvilla on suuri vaikutus ihmisten ajatteluun. Osaksi juuri elokuvien kautta ovat kaikenlaiset vahingolliset ajatukset saattaneet levitä myös tänne meille. Siksi olisikin hyvä, jos maailman katsotuimmat elokuvat alkaisivat vähitellen siirtyä pois tältä aivopesun tieltä, jolle ne ovat lipsahtaneet. Hyvä alku suuremmalle positiiviselle kehitykselle elokuvamaailmassa on juurikin Hollywoodin liberaalin tekopyhyyden julkituominen ja julkinen tuomitseminen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän 8mirsuurla kuva
Kasimir Suurla

Tästä syystä, usein tositapahtumiin perustuvat elokuvat ovat loistavia. Senkin takia, että niissä usein juuri muodostuu inhimillinen näkökulma "sankarin" toimintaan ja hahmoille muodostuu selkeä identiteetti, kun toisinaan isoissa leffoissa juostaan eteenpäin tapahtumia.

Sitten, siihen propagandaan. Sitä on hollywood TÄYNNÄ mutta useissa tositapahtumiin perustuvissa leffoissa kuitenkin tartutaan vaikka monikansallisen yrityksen luonnonvarojen kahmimiseen. Tämmöiset selkkaukset on kuitenkin harmillisia ja röyhkeitä jotka olis hyvä tiedostaa.. mutta nämä ei juuri ikinä ole niin suosittuja.
Eilen tuli siis tvstä "the gunman". Aikoihin eka leffa minkä jaksoi tvstä katsella ^^

Taitaa olla tämän propagandan takia Leffojen taso laskenut. Nykyään ei uskalla aloittaa elokuvaa ellei tiedä kohtuulliseksi jo etukäteen.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

50-luvun kommunistivainot oli paljon pahempia.

Mel Gibson ja muut konservatiivit ovat olleet onnekkaita.

Gibson sai Oscar-palkinnot vasta siirryttyään itsenäiseksi tuottajaksi joten Hollywoodia on turha syyttää politikoinnista.

Toimituksen poiminnat