Toni Jalonen - ajatuksia kadonneesta ajasta Ole ylpeä juuristasi.

Suomalaisten ilmastosyyllistäminen on turhaa

  • Suomalaisten ilmastosyyllistäminen on turhaa

Tämä kesä on ollut taas sieltä lämpimämmästä päästä. Henkilökohtaisesti sain kyllä tuta sen, kun SuomiAreena-viikolla kävelin ympäri Poria ja parhaimmillaan torin lämpömittari näytti 37 astetta. Vastaavia kuukausia on nähty silloin tällöin jo vuosikymmenien ajan, eikä niissä ole mitään erikoista. Siitä huolimatta esimerkiksi johtavat vihreät poliitikot ovat jatkuvasti syyllistämässä suomalaisia milloin liian kylmästä, milloin liian kuumasta kesästä. Suomalaisten takia ilmasto muuttuu sietämättömäksi ihan näillä näppäimillä. Tai sitten ei. Suomi on tasaisesti eri tutkimuksissa yksi maailman vähiten saastuttavista maista, mutta silti itsepintaisesti yritetään pitää yllä kuvaa törkeästi ympäristöä pilaavista suomalaisista.

Mitkä maat sitten oikeasti saastuttavat? Katseet kääntyvät muualle kuin länsimaihin. Useat lehdet ovat uutisoineet, että tuoreen tutkimuksen mukaan jopa 90% maailman meriä saastuttavasta muovijätteestä on peräisin vain kymmenestä joesta. Kahdeksan niistä sijaitsee Aasiassa ja kaksi Afrikassa. Tämän menon jatkuessa vuoteen 2050 mennessä merissä on enemmän muovia kuin kaloja. Sitä on hyvä miettiä. Eikä ole sattumaa, että väestönkasvu on näissä maanosissa suurempaa kuin muualla maailmassa.

En nyt lähde tässä erikseen käsittelemään Afrikan tai Aasian väestönkasvun osallisuutta luonnonvarojen ylikulutukseen. Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Juho Eerola kirjoitti jo viime viikolla oikein hyvän mielipidekirjoituksen aiheeseen liittyen ja sen voi käydä lukemassa täällä

Tilastot eri maiden hiilidioksidipäästöistä ovat aika herätteleviä. Esimerkiksi vuoden 2015 tilastoissa suurin saastuttaja oli Kiina, jonka päästöt olivat suuremmat kuin Yhdysvaltojen ja EU:n yhdessä. Vuoden 2016 tilastojen mukaan taas Kiina saastutti yksin lähes saman verran kuin listan neljä seuraavaa yhteensä. Kiinan ilmansaasteet ovat jo niin suuria, että ne pahimmillaan haittaavat ihmisten jokapäiväistä elämää ja lamauttavat kaupunkien toiminnan. Pitoisuudet siellä voivat olla kymmenkertaisia verrattuna Suomen pahimpiin päiviin.

Näyttää siis siltä, että vaikka suomalaisia kuinka syyllistettäisiin ilmastonmuutoksen edistämisestä, löytyvät pahimmat saastuttajat jostain ihan muualta.

Ilmastonmuutoksen pysäyttäminen ei ole suomalaisen veronmaksajan vastuulla. Me suomalaiset olemme aina olleet luontoa lähellä elävä kansa, eikä kansamme yhteys luontoon ole tähänkään päivään mennessä kadonnut. Luonnon monimuotoisuus, puhtaat metsät ja kirkkaat järvet ovat yksi ylpeydenaiheistamme. Me osaamme kyllä arvostaa niitä ja pitää niistä huolta, ilman sitä syyttävää sormeakin. Me emme voi ottaa vastuuta koko maailmasta tässäkään asiassa, mutta pystymme pitämään omasta ympäristöstämme huolta. Tehdään niin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Oikeudenmukaisen mittarin löytäminen voi olla haastavaa, mutta yksi sellainen voisi olla CO2-päästöt per capita. Tällä mittarilla me taidamme olla vieläkin Kiinaa edellä (Afrikan maista puhumattakaan), mutta olennaisempaa on, että molemmissa maissa tuo luku on liian suuri.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

"Mitkä maat sitten oikeasti saastuttavat? Katseet kääntyvät muualle kuin länsimaihin. Useat lehdet ovat uutisoineet, että tuoreen tutkimuksen mukaan jopa 90% maailman meriä saastuttavasta muovijätteestä on peräisin vain kymmenestä joesta. Kahdeksan niistä sijaitsee Aasiassa ja kaksi Afrikassa."

Tuohan ei suoraan kerro mistä jokiin päätyvät jätteet ovat peräisin, ainoastaan mistä ne päätyvät meriin. Länsimaat roudaavat jätteensä Kiinaan ja kehitysmaihin jossa olematon ympäristölainsäädäntö mahdollistaa niiden päätymisen meriin. Suomessa toki kierrätyksen tilanne on parempi kuin muualla Euroopassa, mutta ei tuo linkkaamasi uutinen tarkoita että 90% muovijätteestä myös tuotettaisiin ja käytettäisiin noilla alueilla.

https://tekniikanmaailma.fi/kiina-sulki-jatteiden-...

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Siinä on hyvin sanottu tämän hetken ilmastonpelastuksen tilanne.

Lyhyt mutta ytimekäs teksti, suosittelen kaikille.

Käyttäjän seppoviljakainen kuva
Seppo Viljakainen

"Pertti Rönkkö Havaintoja Saksanmaalta
6 tuntia ·
Kiinalaiset nauravat nyrkkeihinsä, kun keskustellaan CO2-päästöistä, kirjoittaa saksalainen Cicero-lehti. Kiinan osuus oli viime vuonna koko maailman CO2-päästöistä 26%, USA:n 14% ja EU-maiden 9,1%. Saksan osuus globaaleista CO2-päästöistä oli 2,1%. Kiina tarvitsee rajoittamattomaan talouskasvuunsa yhä enemmän energiaa ja rakentaa satoja hiilivoimaloita, jotka kompensoivat nopeasti ja tuskattomasti EU:ssa suunnitellut vähennykset. Ciceron mukaan Kiinassa on rakenteilla parhaillaan 368 uutta hiilivoimalaa. 803 voimalaa on suunnitteilla. Samaan aikaan Kiina toimittaa Eurooppaan mielellään eurooppalaisten veronmaksajien subventoimia edullisia aurinkokennostoja."

https://www.facebook.com/pertti.ronkko?hc_ref=ARRg...

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Niinpä. Yhden suomalaisen hiilijalanjälki on sinänsä suurempi kuin monissa muissa maissa johtuen kylmästä talvesta, mutta mikäli kaikki kansat olisivat lisääntyneet yhtä vastuullisesti kuin suomalaiset, maailmassa olisi n. miljardi ihmistä, maapallon resurssit riittäisivät hienosti, eikä saastuttaminen olisi niin suuri ongelma.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Tähän on kyllä pakko huomauttaa, että vielä sata vuotta sitten 10-lapsiset perheet oli Suomessakin aivan tavallisia ja täältä lähtikin sankoin joukoun 'elintasosurfareita' parempaa elämää etsimään. Joten eiköhän nykyisestä vähäisestä syntyvyydestä ole kiittäminen hyvin toimivaa yhteiskuntaa ja korkeaa elintasoa minkään kollektiivisen tai kansallisen vastuuntunnon sijaan.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Olet aivan oikeassa, nykyisestä vähäisestä syntyvyydestä on kiittäminen hyvin toimivaa yhteiskuntaa ja korkeaa elintasoa.

Mistähän nämä Suomeen tulla tupsahtivat? Taisivat tipahtaa taivaasta, varmaankin.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Takuuvarmaa Perussuomalaisuutta parhaimmillaan. On aivan sama mitä me teemme, sillä onhan kaikki aina muiden vika. Joku voisi vaikka luulla, että ensisijainen motivaattori tälle politiikan linjavalinnalle on se, etteivät sitä esittelevät poliitikot tosiaan kykene itse tarttumaan ongelmiin ja siksi myyvät meille mallia jossa ollan tekemättä mitään ja syytellään vain muita. Onhan se vihreidenkin linja aina ollut hölmö, mutta onneksi voi aina luottaa Persuihin riman laskemiseksi limbokisojen vaatimalle tasolle.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

"Joku voisi vaikka luulla, että ensisijainen motivaattori tälle politiikan linjavalinnalle on se, etteivät sitä esittelevät poliitikot tosiaan kykene itse tarttumaan ongelmiin ja siksi myyvät meille mallia jossa ollan tekemättä mitään ja syytellään vain muita"???????

Katso uutisia Ruotsista. Miten sen tapahtumat palvelee ruotsalaisia ja ilmastoa yleensä?
Blogisti toi selvästi esiin, että väestönkasvu ja saastuttaminen ja luonnonvarojen ylikulutus korreloin keskenään. Pieniä sivujuonteita toki on, mm. länsimaitten ahneuksissaan dumpaamat jätteet alikehittyneisiin maihin, mutta sitähän täysin vapaa "vapaakauppa" tuo, tuo globalistien ihannoima ja autuaaksi tekevä, tulevaisuuden Sampo.

Perussuomalaiset ovat aina paneutuneet syihin ja niiden korjaamiseen. Te muut keskitytte niiden lisäämiseen ja seurausten peittelyyn ja salaamiseen. Se on fakta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ilmastonmuutosvouhotus on pelkkää rahastamista. Lapsikin ymmärtää ettei tuulimyllyillä ilmastoa muuteta, mutta se on ainoa toiminta jolla Suomen valtio ilmastonmuutosta yrittää estää.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Toni Jalonen kirjoittaa ihan nätisti - Nätisti ihan niinkuin miljoonat ekokatastrofin edistäjät ovat aina tehneet.

Uutisissa tulee joka päivä: kasvu jatkuu, pörssikurssit nousevat, yhtiöiden miljardivoitot kasvavat, vienti vetää... Suurin osa meistä on tyytyväisiä kehitykseen.

Me kaikki tiedämme mitä pitäisi tehdä. Pikkupoliitikot kuten Toni rauhoittelevat, ei hätä olen tämän näköinen, me emme ole syyllisiä vaan toiset.

Suunnattomat alueet maapallolla autioituvat, me tiedämme sen.
Satojen miljoonien pitää lähteä pakolaisiksi, me tiedämme sen.
Ne eivät saa tulla meidän tontille vaikka me olemme enemmän syyllisiä kuin he. Me emme auta. Me olemme kansallismielisiä.

46 vuotta sitten julkaistiin kirja KASVUN RAJAT, siinä on kuvattu tieteellisen tarkasta kehityskulut ja ne ovat toteutuneet kirjaimellisesti. Nyt alkaa kiihtyvä vaihe. Me tiedämme nämä asiat.

Samaa on puhunut ja kirjoittanut Pentti Linkola jo puoli vuosisataa.
Tonit ja muut kulkevat silmät ummessa, meitä ei liikuta millaiseen maailmaan meidän lastemme lapset syntyvät.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Otetaan mallia Sveitsistä, ks. Maaseudun Tulevaisuus:

"Kansa äänesti ruokaturvan perustuslakiin Sveitsissä" (Maatalous 25.09.2017 Riitta Mustonen):

Sveitsin tuottajaliiton aloite saada ruokaturvallisuus perustuslakiin voitti sunnuntain kansanäänestyksessä vahvoin luvuin. 78,7 prosenttia äänesti aloitteen puolesta.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/kans...

Toimituksen poiminnat