Toni Jalonen - ajatuksia kadonneesta ajasta Ole ylpeä juuristasi.

Kolmas balladi Kari Peitsamosta

  • Kolmas balladi Kari Peitsamosta

Suomen eniten levytyksiä tehnyt laulaja ja pitkän linjan omintakeinen taiteilija Kari Peitsamo on ollut Hämeenlinnan Ämyrockin vakiokasvo 40 vuoden ajan. Nyt tämä pitkä yhteistyö on kuitenkin saanut kylmän lopun. Syyksi festivaali on ilmoittanut täysin ideologiset syyt, eli Peitsamon viimeaikaiset maahanmuuttokriittiset ja monikulttuurisuutta vastustavat ulostulot. Peitsamo twiittasi muun muassa, että Christchurchin moskeijaiskut ovat suora seuraus pakotetusta monikulttuurillisuudesta ja että ainoa ratkaisu on “rajat kiinni”. Asiahan on juurikin näin.

“Kari Peitsamon viimeaikainen mielipiteiden ilmaisu julkisuudessa on aiheuttanut keskustelua siitä, onko vahvaan eettiseen arvomaailmaan perustuvan festivaalin ohjelmistossa sijaa rajoja kiinni vaativalle artistille. Ämyrock on julistautunut syrjinnästä vapaaksi alueeksi, johon ovat tervetulleita kaikki. Tähän julistautumiseen kuuluu myös vastuu syrjinnän vastustamisesta ja siihen puuttumisesta. Siksipä koemme, että yksittäisen artistin rajaaminen pois tapahtumasta on parempi vaihtoehto, kuin hiljaa hyväksyä miljoonien ihmisten syrjiminen.”

Näin kirjoitti Ämyrock tiedotteessaan. Ilmeisesti Peitsamo on suuremman luokan peto, joka on syrjinyt miljoonia ihmisiä, ennen kuin Ämyrockin hyvesignaloivat johtajat pistivät hänet ruotuun. Hassulta kuulostaa myös tämä “vahva eettinen arvomaailma”, johon ei kuulu maahanmuuttokriittisyys. Haluaisin tietää, että onko sitten eettistä sallia maahanpääsy ihmisille, joista kukaan ei tiedä mitään ja joilla on mahdollisesti pahoja aikeita. Onko eettistä edesauttaa muukalaisten tekemien ryöstöjen, raiskausten, murhien ja terrori-iskujen lisääntymistä Suomessa ja Euroopassa? Onko eettistä tunkea monikulttuurisuutta kantaväestön kurkuista alas - tietäen, että pakotetusta monikulttuurisuudesta seuraa väistämättä konflikteja?  Jos maahanmuuttokritiikki ja monikultturismin vastustaminen on epäeettistä, niin olen sitten ihan mielelläni epäeettinen.

Ämyrockia ei hetkauttanut, kun Peitsamo liittyi 2000-luvun alussa Suomen Kommunistiseen Puolueeseen. Peitsamo kelpasi festareille myös silloin, kun hän avoimesti ihannoi Pohjois-Koreaa ja Neuvostoliittoa, jotka kuitenkin ovat vastuussa paljon suuremmasta uhriluvusta kuin mikään “rajat kiinni” -aate. Hauskinta on, että tänä vuonna Ämyrockissa saa kyllä esiintyä rap-artisti Paleface, joka kappaleissaan lietsoo ihmisiä luokkasotaan ja jonka muutama vuosi sitten julkaistulla musiikkivideolla esiintyi Puotilassa suomalaisvanhuksen tappanut irakilaismies. Se lienee jälleen sitä parempaa "vihapuhetta".

Peitsamon tapaus tuo mieleen viime kesäisen tapauksen, kun Aki Ruotsala sai kenkää Pori Jazzin toimitusjohtajan pestistä alta aikayksikön, kun mukamas suvaitsevaisemman laidan öyhöttäjät vääristelivät hänen vanhoja puheitaan ja sitten laittoivat painostusnupit kaakkoon. Tuorein vastaavanlainen tapaus on puolestaan Perussuomalaisten vaalivideo “V niin kuin ketutus”, josta nostettiin valtaisa älämölö ja Finnkinokin lähti hyvesignaloimaan asiasta hurjistuneen twitter-jengin edessä. Näitä tapauksia löytyy todella monia, joissa ihmiset ja tahot ovat saaneet silkkaa lokaa niskaan vääristä sanoista tai mielipiteistä.

Peitsamo laulaa vuoden 1978 kappaleessaan Toinen balladi Kari Peitsamosta näin: “Mä en tiedä mitä ihmisille sanoisin, paitsi että menin siihen samaan kuin toisetkin.”

Niinpä menit. Jälleen yksi suvaitsemattoman ja monikulttuurisuutta maanisesti pakottavan yhteiskunnan uhri.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (76 kommenttia)

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Ja toisaan Ämyrockin (kuka muuten tiedottaa näistä Ämyrockin sisällä tapahtuvista asioista?) perusteluihin kuuluu myös ARVOMAAILMA! Ei ole sopiva arvomaailma, mutta Paleface saa esiintyä joka on julkisesti kannattanut anarkisteja! Arvot kohdallaan?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Peitsamo oli pitkään SKP:n jäsen ja näiden moninkertainen vaaliehdokas. Eipä hänen esiintymisensä silloin herättänyt närää. Jostain syystä vasta kun Peitsamo kääntyy rajatkiinni-ideologiaan alkaa Palefacen esiintyminen jossain festareilla kiinnostaa.

Edelleen, festivaalijärjestäjä valitsee itse esiintyjänsä. Persut eivät valitse.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Edelleen Salonen, jos tapahtumajärjestäjä ja Peitsamo ovat tehneet sopimuksen esiintymisestä, niin onko Peitsamon poliittinen mielipide sinun mielestäsi hyväksyttävä ja asiallinen syy jälkikäteen purkaa tai irtisanoa sopimus?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #3

Janhunen höpöttää sopimimuksesta jonka mahdollisesta olemassaolosta tai sen sisällöstä ei kysyttäessä itse tiedä.

Mikä mahtaa olla pointti?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #5

”Janhunen höpöttää sopimimuksesta jonka mahdollisesta olemassaolosta tai sen sisällöstä ei kysyttäessä itse tiedä”

-> Ei siitä ole mitään epäselvyyttä, etteikö tapahtumajärjestäjän ja Peitsamon välillä ollut sopimusta. Ämyrockin kotisivulle on jo 14. maaliskuuta päivätty tiedote, jossa julkistetaan esiintyjälista. Ensimmäisenä mainitaan Kari Peitsamo. Siitä nyt puhumattakaan, että Peitsamo on esiintynyt kyseisessä tapahtumassa jo 40 vuoden ajan.

”Mikä mahtaa olla pointti?”

-> Pointti on niinkuin se, että jos tapahtumajärjestäjä ja Peitsamo ovat tehneet sopimuksen esiintymisestä, niin onko Peitsamon poliittinen mielipide sinun mielestäsi hyväksyttävä ja asiallinen syy jälkikäteen purkaa tai irtisanoa sopimus?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #6

"Edelleen, festivaalijärjestäjä valitsee itse esiintyjänsä. Persut eivät valitse."

Kun Janhunen nyt vuorokaudessa on varmistanut että sopimus on olemassa niin valaise toki meitä muitakin, mitä siinä sanotaan keikan peruuntumisesta.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #7

En tiedä, mitä siinä sanotaan keikan peruuntumisesta. Toki minulla on näkemys siitä, voiko sovitun keikan jälkikäteen purkaa tai irtisanoa Peitsamon poliittisen mielipiteen ilmaisun vuoksi. Minun ei tarvitse nähdä sopimusta tämän näkemykseni rakentamista varten.

Mutta mitä mieltä sinä olet?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #7

Salonen tivaa sopimuksen olemassaoloa muilta, mutta itse väittää suorilta käsiltä, että Ämy ry "saa valita esiintyjät".

Eli ikäänkuin Salonen on jo alusta alkaen päättänyt, että mitään sopimusrikkomusta ei ole.

Millähän perusteella?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #3

#3
onko Peitsamon poliittinen mielipide sinun mielestäsi hyväksyttävä ja asiallinen syy jälkikäteen purkaa tai irtisanoa sopimus?
.......................

Mielipide oli rasistinen mikä lienee syy perumiseen.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Tietysti minua Alkaa kiinnostamaan minkälaisia henkilöitä siellä esintyy jos yksi esiintyjä potkitaan arvojen takia ulos..

Teen siis johtopäätöksen Ämyrockin johdosta että he kannattavat anarkiaa ja vastustaa valtiollista hallitus järjestelmää..

Tiedän että sillä ei ole mitään väliä mitä mieltä minä olen asioista, yhtälailla kuin sinun mielipiteilläsi..

Mutta anyhow. En tahtoisi olla tällä hetkellä muusikko, kun ei uskaltaisi suutansa avata, milloin on liikaa, milloin lähtee kesän työsuunnitelmat uusiksi jne..

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Peitsamo twiittasi muun muassa, että Christchurchin moskeijaiskut ovat suora seuraus pakotetusta monikulttuurillisuudesta ja että ainoa ratkaisu on “rajat kiinni”. Asiahan on juurikin näin."

Kuinka yleinen näkemys tämä on mielestäsi Perussuomalaisten nuorten ja Suomen Sisun piirissä? Kun siis valkoisen ylivallan kannattaja tappaa kymmeniä ihmisiä niin se on suoraa seurausta siitä, että he ovat eri kulttuurista ja asuvat samassa kaupungissa. Miten ehdotat, että nykyinen pakotettu monikulttuurisuusjärjestelmä pitäisi Suomessa purkaa, jottei siitä seuraa meillä valkoisen ylivallan kannattajien kostoiskuja?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

NIinpä. Peitsamon twiitti edustaa varsin törkeää ajattelutapaa. Sinänsä Peitsamo taitaa olla jonkinlainen sekoilija, jonka juttuja ei kannata ottaa kovin vakavasti, joten en tiedä, onko hänen musaansakaan aihetta boikotoida (samantekevää minulle).

Melko naurettavaa on myös blogistin kaltaisten persujen uhriutuminen heidän typerän ja lapsellisen vaalivideonsa saamasta kritiikistä: "Näitä tapauksia löytyy todella monia, joissa ihmiset ja tahot ovat saaneet silkkaa lokaa niskaan vääristä sanoista tai mielipiteistä." Siis ensin esitetään provosoiva video, jossa vallanpitäjät esitetään täysin yliampuvasti kansan rahoilla mässäilijöinä, joita sopii uhata väkivallalla, ja tämän jälkeen uikutetaan, että oikein tulee lokaa niskaan.

Ilkka Huotari

Tämä ja monet muut terrori-iskut (mm. Turun terrori-isku) olisivat jääneet tapahtumatta ilman "pakotettua monikulttuurisuutta" eli massamaahanmuuttoa länsimaihin.

En tiedä, ovatko ne "suoraa seurausta" vai välillistä, mutta seurausta ne kyllä ovat.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Käytät sanaa "seuraus" aika kummallisesti. Se, että tapahtuma B ei olisi mahdollinen ilman ehtoa A, ei yleisesti oikeuta sanomaan, että B olisi seurausta A:sta.

Oletetaan vaikka, että tulisit näköpiiriini ja minä ampuisin sinut. Voisinko sanoa, että ampuminen olisi seurausta siitä, että tulit minne tulit?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #42

Jos kirjoittaisit manifestin, missä kerrot ampuvasi näköpiiriin tulevat tunkeutujat, niin ehkä sitten?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Ymmärrätkö Ilkka miltä kuulostaa syyttää pakotettua monikulttuurisuutta kun australialainen valkoisen ylivallan kannattaja ampuu aasialaisia muslimeja Uudessa-Seelannissa?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #51

Kuulostaa Breivikin motiivilta.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Miten Ilkka reagoisit, jos vaikka Paleface twiittaisi, että Oulussa maahanmuuttajan tekemä lapsen raiskaus oli suoraa seurausta siitä, että tyttö halusi somessa tupakkaa?

Löytyisikö yleisöltä samanlainen ymmärrys sinun logiikalle, että olisi jäänyt tosiaan tapahtumatta? Vai mitä veikkaat, tulkittaisiinko se hieman erilailla?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #54

Ei tässä nyt mitään erityistä ymmärrystä ole mihinkään.

Syiden ja seurauksien pohtimista tämä on.

Se on selvä, että nuo teot on *jonkin* seurausta. Ne ei ole mitään yksittäisen sekopään tekemiä iskuja. Niitä on vähän liian monta ja niillä on tietty toistuva kuvio, että olisivat sellaisia.

Ilmeisesti "vihapuhe" on se, mitä vasemmisto tarjoaa perinteisesti terrorismin syyksi? Oletko sinä sitä mieltä, että kaikki johtuu vihapuheesta?

Minusta se ei ole riittävä selitys. Vihapuheen taustalla on se jokin syy/asia, mistä vihapuhekin syntyy.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #57

Se tässä on ongelmana, tuo ylimalkainen tiettyjen seurauksien korostaminen antaa ymmärtää, että se nyt maahanmuuttajien oma vika kun joutuu tapetuksi. Sehän on suoraa kettuilua, jos kirjoitetaan uhreista, että koska sinä nyt muutit tänne ja sinun tappaminen on siitä seuraus. Se voidaan estää VAIN jos sinun kaltaiset ei muuta tänne.

"Ilmeisesti "vihapuhe" on se, mitä vasemmisto tarjoaa perinteisesti terrorismin syyksi? Oletko sinä sitä mieltä, että kaikki johtuu vihapuheesta?"

Ei kaikki, mutta kyllä minä pidän esim.
moskeijoissa pidettäviä vihasaarnoja isona osana radikaloitumista. Etkö sinä?

"Vihapuheen taustalla on se jokin syy/asia, mistä vihapuhekin syntyy."

Kyllä. Tietyt ihmiset on helppo saada vihaamaan toisia. Oli se sitten uskonto tai rotuylpeys.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #59

"Se tässä on ongelmana, tuo ylimalkainen tiettyjen seurauksien korostaminen antaa ymmärtää, että se nyt maahanmuuttajien oma vika kun joutuu tapetuksi."

Eihän tässä maahanmuuttajia ole pelkästään tapettu. Paljon on eurooppalaisiakin. Brevik tappoi eurooppalaisia.

Teet vääriä päätelmiä. Ei tämä ole mitään yksipuolista sotaa. Vaan molemminpuolista sotaa.

"Ei kaikki, mutta kyllä minä pidän esim.
moskeijoissa pidettäviä vihasaarnoja isona osana radikaloitumista. Etkö sinä?"

Niin, no ne vihasaarnat tulevat jostain. Ei niitä ole oikein mahdollista kitkeä.

Kyseessä on kulttuurillinen ja etninen konflikti, eikä sille ole mitään ratkaisua.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #61

"Eihän tässä maahanmuuttajia ole pelkästään tapettu."

Kyllä Peitsamon viittaamassa tapauksessa tapettiin käsittääkseni lähes yksinomaan maahanmuuttajia. Sehän tämän blogin aihe on.

"Kyseessä on kulttuurillinen ja etninen konflikti, eikä sille ole mitään ratkaisua."

Ei varsinaisesti. Tekijät ovat edelleen erittäin marginaalista sakkia, joille ei laajaa ymmärrystä tai tukea löydy. Yhteiselo onnistuu lähes koko ajan kaikkialla. Helpoiten tuon konfliktin saa laajentumaan kansan keskuuteen väestöryhmiä kokonaisuuksina leimaavalla tai "sinun kärsimys on seurausta sinun muutosta tänne" -mentaliteetillä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #63

"Sehän tämän blogin aihe on."

Jos haluat väärinymmärtää asian, niin ole vieraani.

"Ei varsinaisesti. Tekijät ovat edelleen erittäin marginaalista sakkia, joille ei laajaa ymmärrystä tai tukea löydy. Yhteiselo onnistuu lähes koko ajan kaikkialla."

Olen eri mieltä. Ei ole marginaalista sakkia, eikä onnistu lähes koko ajan kaikkialla.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #64

"Olen eri mieltä. Ei ole marginaalista sakkia, eikä onnistu lähes koko ajan kaikkialla."

Ei ole kyse mielipiteestä. Se on todella pieni porukka, joka ymmärtää ja tukee esim. Uuden-Seelannin murhaajan syitä ja metodeja. Et sinä tai blogistikaan niin tee. Ja elämme maailmanhistorian rauhallisinta ja väkivallattominta aikaa. Satunnaisia konflikteja lukuunottamatta ihmisryhmät tulevat nykyään merkittävän hyvin toimeen. Tämä etninen sota raivoaa suurimmalta osin marginaalisen sakin päässä, ei kaduilla.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #68

Se on jäävuoren huippu, joka tekee näitä iskuja. Sen takana on kuitenkin kannatusta. Tällä hetkelläiskujen määrä ei ole suuri. mutta eipä maahanmuuttajien osuuskaan ole vielä kauhean suuri.

Muistelen, että Ranskassa on kouluissa juhlittu muslimien iskuja (en nyt löytänyt uutista).

Molembeekin tilanne kertoo sen, mistä on kulttuurien kohtaamisessa kyse:

"
Professori Marc Cools puolestaan katsoo, että kyse ei voi olla vain integraation puutteesta. Hän muistuttaa, että monet Syyriaan Isisin riveihin lähteneistä nuorista ovat jo kolme tai neljä sukupolvea Belgiassa asuneista suvuista.

– Syistä on eri mielipiteitä. Jotkut sanovat, että takana on näiden nuorten matalampi sosioekonominen asema yhteiskunnassa. Belgia on kuitenkin ponnistellut täyden integraation saavuttamiseksi, Cools sanoo.

Coolsin mukaan nuoret etsivät uskonnollista tukea, mihin Isis iskee tarjoamalla yhteiskuntautopiaa, joka yhdistää poliittista ja uskonnollista ideologiaa.
"

https://yle.fi/uutiset/3-8476182

Eli: ei toimi.

Nyt tilanne ei ole aivan lähtenyt vielä käsistä (iskuja on vain muutamia), mutta sekin aika voi tulla, että tästä tulee isompi sota.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #61

"Eihän tässä maahanmuuttajia ole pelkästään tapettu."

Onko joku suomalainen tappanut maahanmuuttajan? Turvapaikanhakijat ovat kyllä tappaneet ainakin 10 suomalaista.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Olisi mielenkiintoista nähdä, missä menee festarinjärjestäjien arvopohja, kun puhutaan riittävän suuresta tähdestä?

Esimerkiksi ensi kesänä esiintyy Helsingissä maailmanluokan vinkuja. Ed Sheeran esiintyy todennäköisesti valtavalle yleisömassalle Malmin (entisellä) lentoasemalla.

https://www.soundi.fi/uutiset/malmin-jattikeikka-s...

Mitäpä jos Ed heittäisi lavalta: "Build walls and close borders people."

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Jos Sheeran vetäis Peitsamot ja twiittais terrori-iskusta samalla tavalla, niin ihan varmasti menis rundit poskelleen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Media käyttää arvostelukyvyttömiä ihmisiä hyväkseen hyökätäkseen vääriä mielipiteitä vastaan. Samalaista lynkkausmenetelmää on käytetty totalitarismiin pyrkivissä maissa ennenkin ehkäistessään väärien mielipiteiden leviämistä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Olisiko kyseessä sittenkin ne porukat jotka yrittävät pakottaa meille ja muuallekin "Monokulttuuria"? Syyttäjiä edustavan Bacherin mukaan nyt tutkitaan myös sitä, onko Sellnerin ja hyökkääjän välillä "rikosoikeudellisesti merkittäviä" kytköksiä.

Itävallan sisäministeriö kieltäytyi kommentoimasta asiaa Reutersille, mutta BBC:lle sisäministeriön edustaja Christoph Pölzl kertoi, että tutkintoihin on osallistunut terrorisminvastaisen yksikön virkamiehiä.

Liittokansleri Kurzin mukaan Itävalta tutkii nyt IBÖ:n lakkauttamista.

– Kantamme tähän on hyvin selvä, yhteiskunnassamme ei ole sijaa minkäänlaiselle äärimmäiselle liikehdinnälle, oli kyse radikaalista islamisteista tai äärioikeistolaisista fanaatikoista, Kurz sanoi Reutersin mukaan.

Tiistaina Kurz sanoi Twitterissä, että kaikki linkit Christchurchin hyökkääjän ja IBÖ:n jäsenten välillä täytyy selvittää.

Varaliittokansleri Heinz-Christian Strache, oikeistopopulistisen vapauspuolue FPÖ:n puheenjohtaja on sanonut, että FPÖ:llä ei ole mitään tekemistä IBÖ:n kanssa.

Sellner on yksi kuuluisimmasta nuorista äärioikeistolaisista aktivisteista Euroopassa, kertoo BBC. Viime vuoden maaliskuussa Sellneriltä ja hänen tyttöystävältään kiellettiin pääsy Britanniaan. Syyksi viranomaiset kertoivat sen, että heidän läsnäolonsa maassa ei olisi ollut "yleistä etua edistävää".

https://www.ts.fi/uutiset/maailma/4527674/UudenSee...

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

On pelottavaa, että ääneenlausuttu (joidenkin mielestä) väärä mielipide on syynä artistin poissulkemiseen.
Taannoin meni ainakin kolme työpaikkaa "väärien" lausumien takia.
Mikä on toinen yhdistävä tekijä?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

En usko, että esim. kristillisissä tai konservatiivisissakaan tilaisuuksissa katsottaisiin pitkään jo kutsuttuja esiintyjiä, jotka laukoisivatkin kuulijakunnalle kovin vieraita mielipiteitä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Peitsamo sai mitä tilasi. Ei kai se nyt voi olla kenellekään yllätys että omilla takemisillä ja sanomisilla on seurauksensa. Poikkeuksetta ja se koskee jokaista.

Jos laukoo typeriä mielipiteitä tai muulla tavalla osoittaa olevansa epäluotettava niin ei pidä sitten ihmetellä kun ovet eivät aukene. Jatkossa joutuu laukomaan niitä mielipiteitä sitten itsekseen kun ei olekaan ihan joka paikkaan tervetullut.

Käyttäjän jthesiili kuva
Jari Siili

"Ei kai se nyt voi olla kenellekään yllätys että omilla takemisillä ja sanomisilla on seurauksensa. Poikkeuksetta ja se koskee jokaista."

Sä Tom-Tomi vitsailet? Eiks jeh?

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Työsyrjintä on rikos. Jos irtisanot mielipiteen takia tai jätät palkkaamatta syylistyt rikokseen. Varmasti olet tehnyt näin. Ainakin olet näin antanut ymmärtää.

Tää Tomi on kanssa niitä tyyppejä, jotka eivät ole kirjoittaneet ainoatakaan blogia, mutta öyhötystä piisaa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 41

Täällä on mielipiteenvapaus, mutta sen takia voi menettää luotettavuutensa tai uskottavuutensa. Ja se on peruste jolla ympäröivä yhteiskunta, yksilöt ja yhteisö päättävät suhtautumisestaan.

Sananvapaus ei myöskään tarkoita sitä että muilla olisi joku velvollisuus joutua mitä tahansa kuulemaan tai lukemaan.

Johan se nyt olisi kumma jos täällä itse kukin voisi haukkua ja valehdella julkisesti vaikka perheenjäsenistään tai työn/toimeksiantajastaan ja sitten vedota sananvapauteensa kun suhtautuminen vähän muuttuu nuivaksi.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #48

Nyt sä puhut valehtelusta. Eli valehtelet vähäsen. Olet antanut ymmärtää, että jos on kanssasi erimieltä tietystä kysymyksistä, niin ...
Mutta mitäpä sellaista maailma on. Työsyrjintä on tietenkin sen verran vakava rikos, että poliisi voi ottaa sen tutkittavaksi, vaikka "uhri" ei itse tekisi poliisille ilmoitusta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #66

# 66

Etkö ole koskaan törmännyt tapauksiin joissa puoluepoliittisia mielipiteitä ja propagandaa suoltava ihminen tulee samalla syyllistäneeksi valehteluun?

Ilmiö ei käsittääkseni ole kovinkaan harvinainen. Tietyillä suunnilla sitä esiintyy enemmän kuin toisilla.

Eri mieltä olemisella tai eri mielipiteellä ei ole mitään tekemistä tai yhteistä tahallisen valehtelun kanssa.
Edellisessä tapauksessa yksilö on eri mieltä, ja sitä pitää kunnioittaa. Jälkimmäisessä tapauksessa yksilö valehtelee; seuraukset ja suhtautuminen muiden taholta on sen mukaista, niinkuin oikein onkin.

Käyttäjän jthesiili kuva
Jari Siili

Mä taidan ollan törkeä ajattelija.
Duunissa puhuttiin Ämyrokista.
Ja Peitsamosta; kollega sanoi että rajat kiinni.
Mä vit...lin sille ja kerroin olevani jotain mieltä.
Niin se toinenkin sanoi olevansa omaa mieltään.

Siinä jatkettiin töitä, sama duuni sama liksa.
Eri mielipide.

Missä menee mielipiteen ja vihapuheen raja?
Jos on eri mieltä on törkeä.
Sitten otetaan vihapuhekortti esiin.

Jos Peitsamon kalusto kusee sähköpaimenen piuhalle,
niin en mun muna tee niin.
Ei ihminen muuten opi.

Sen verran mietityttää toi touhu että nyt jää väliin.
Sanon törkeästi Ämyrin tarkoitushakuisen tekopyhyyden takia.
Olisi tullut 26 vuosi ämyriä.
Onneks on muutakin...

Käyttäjän SeppoMakkonen kuva
Seppo Makkonen

Janne Salonen. Ottaako koville antaa selvä vastaus kysymykseen; onko poliittisen mielipiteen ilmaisu hyväksyttävä syy irtisanoa sopimus esiintymisestä festivaaleilla? Äläkä nyt ala saivartelemaan sopimuksen mahdollisesta sisällöstä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Miten niin ottaako koville? Jos nyt kirjoitan kolmannen kerran ketjuun että "festivaalijärjestäjä valitsee itse esiintyjänsä" niin osaako Seppo Makkonen arvata, saako festivaalijärjestäjä mielestäni itse valita esiintyjänsä?

Totta helvetissä festarijärjestäjä voi ilmoittaa esiintyjälle että tämä ei ole tervetullut, jos vaikka esiintyjän esittämät mielipiteet sotivat festarinjärjestäjien etiikan, moraalin tai vaikka ansaintalogiikan kanssa.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Kirjoitat nyt Salonen asian vierestä. Selvää on, että festivaalijärjestäjä, kuten Ämyrock, saa valita esiintyjät. Sitten kun se valinta on tehty, ja asia on molemmille osapuolille tiedossa, niin esiintymisestä on sovittu.

”Totta helvetissä festarijärjestäjä voi ilmoittaa esiintyjälle että tämä ei ole tervetullut, jos vaikka esiintyjän esittämät mielipiteet sotivat festarinjärjestäjien etiikan, moraalin tai vaikka ansaintalogiikan kanssa.”

-> Totta helvetissä minua kiinnostaa nyt sinun näkemyksesi siitä, oliko Peitsamon poliittinen mielipide festivaalijärjestäjälle hyväksyttävä ja asiallinen syy jälkikäteen purkaa tai irtisanoa sopimus esiintymisestä. Mitä mieltä olet? Oliko vai eikö ollut? Perustele.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #34

Vastaan kysymykseen jossa mua kielletään saivartelemasta sopimuksen sisällöstä ja vastattuani paikalle tulee toinen tivaamaan sopimuksesta.

Sä olet Janhunen ainoa joka siitä sopimuksesta höpöttää ja nyt mun pitäisi ottaa kantaa johonkin irtisanomiseen joka tuntuu olevan oman ontuvan päättelyketjusi tulos.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #36

Sopimuksen olemassaolosta ei ole epäselvyyttä. Peitsamon keikka oli jo etukäteen julkistettu tapahtuman nettisivulla. Myöhemmin tapahtumanjärjestäjä ilmoitti peruvansa Peitsamon esiintymisen ja perumisen syy oli nimenomaan artistin poliittiset lausunnot.

Jos kuitenkin sopimuksesta puhuminen on sinulle liian hankalaa, niin kysytään näin: Toimiko tapahtumajärjestäjä eli Ämyrock mielestäsi oikein vai väärin, kun se ilmoitti peruvansa Peitsamon esiintymisen Peitsamon poliittisten lausuntojen vuoksi?

”joka tuntuu olevan oman ontuvan päättelyketjusi tulos.”

-> En minä toki mitenkään maailman fiksuin kaveri ole, mutta tässä Peitsamon tapauksessa päättely ei ollut erityisen hankalaa, kun faktat ovat näin selkeästi tiedossa. Tietenkin kiinnostaisi kuulla, miksi en ole onnistunut vakuuttamaan sinua, eli tarkennatko miltä osin päättelyni on mielestäsi ontuvaa?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Lisää tulee: https://www.is.fi/musiikki/art-2000006051317.html.

Jotenkin näissä tulee sellainen mieleen, että on sellainen muutaman ihmisen porukka, joka alkaa pommittamaan tapahtuman järjestäjää viesteillä ja, lopulta, saavat tahtonsa läpi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Luulen, että tuo Peitsamon möläytys ei vaadi kuin yhden viestin ja tapahtumanjärjestäjä itse hoksaa homman.

Käyttäjän jthesiili kuva
Jari Siili

Siis Peitsamo edustaa valkoista ylivaltaa Suomessa?
Eiks se mies ole jo muutaman vuoden ollu ihan kommari vasuri?

Vai tapahtumajärjestäjä?

Jotkut mielipiteet tällä ovat kovin ohjaavia.
Ikäänkuin mielipiteet olisi vangittu.

Peitsamo on tehnyt laulujakin niin ettei ole ajatellut mitä laulaa.
Ei tämmöiset möläytykset voi sopimuspuolta yllättää.

Mutta näin saa ilmaista mainosta mediasta helposti.
Peitsamolla kun ei ole niin suurta taiteellista arvoa.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #23

Monet ovat varmaan sietäneet Peitsamoa pitkään. Tässä tuli nyt raja vastaan. Kaikkea ei tarvitse sietää.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Näissä tapauksissa ei homma mennyt tuolla tavalla. Onkohan koskaan mennyt? Olen ollut monta kertaa Pyhä Unplugged -festivaalilla ja voin vannoa, että suurin osa kävijäkunnasta ei jätä tulematta vaikka "natsi-Peitsamo" (jestas!) siellä keikkansa vetäisi. Ne ei edes tiedä tästä "kohusta", eikä tule koskaan tietämään. Tiedätkö, eivät ole sitä tyyppiä joille tällaisella hömpötyksellä olisi painoarvoa pätkän vertaa osallistumispäätöksen suhteen.

Olisi mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuisi jos toiset artistit asettuisivat Peitsamon taakse? Luulisi, että nimenomaan heillä on tässä oma etunsa puolustettavana.

Tai, mitä jos aletaan pommittamaan järjestäjiä "Peitsamo takas!" -viesteillä?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #29

"Tai, mitä jos aletaan pommittamaan järjestäjiä "Peitsamo takas!" -viesteillä?"

Vapaa maa.

Ja keikkajärjestäjä edelleen tekee päätöksen artisteista.

Voin vannoa, että suurin osa kävijäkunnasta tai artisteista ei välitä Peitsamosta niin paljon, että kehtaisivat alkaa julkisesti tuota Christchurch möläytystä puolustamaan.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #32

Mitä jos Pelle Miljoona ottaisi kantaa Peitsamon puolesta? Natsi Miljoona?

Jotenkin minun on vaikea uskoa, että Peitsamon kaltaiset pitkän linjan kotimaiset muusikot, ja taiteilijat ylipäätään, tukisivat tällaista - kaikella kunnioituksella - lapsellista "yksi väärä twiitti ja ulkona" -toimintakulttuuria. Ei vaan ole tullut yhdelläkään toimittajalla mieleen kysyä heidän näkemyksiään.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #38

Tuleeko Henterille mieleen yhtään artistia, joka voisi oikeasti esittää tukensa Peitsamon Christchurch twiitille?

Ja se riippuu varmaan pitkälti aina twiitistä, että löytyykö artistille tukea. Jos sun suosikkiartisti heittäis, että se on lasten oman pukeutumisen vika kun joutuvat raiskatuksi, niin oisko lapsellista heittää joukolla boikottiin?

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #52

Tavaksi tulleen teilaamisen takia on pare, kun pitää mielipiteensä omana tietonaan, jos leipä on vasemmistoanarkistien terrorin käsissä.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #52

Hölmöjä kysymyksiä.

Tuki Peitsamolle ei välttämättä tarkoita sitä, että tukisi/komppailisi twiittiä sellaisenaan. Joku voisi tukea esim. kehoittamalla twiiteistä meuhkaajia ja jänishousuisia tapahtumajärjestäjiä laittamaan jäitä hattuun. Joku taas voisi esim. esittää huolensa nykyisen kehityksen vaikutuksesta alan toimintamalleihin. Joku voisi sanoa: "Peitsamo on Peitsamo, ei kandee ottaa liian vakavasti".

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #56

Kyllä Peitsamon twiitti pitää jollain tasolla hyväksyä jos tukea osoittaa. Tai sitten todeta, ettei hän sitä tarkoittanut tai ilmaisi itseään huonosti. Mikä ei tässä tapauksessa päde, viesti on aika selvä.

"Joku voisi sanoa: "Peitsamo on Peitsamo, ei kandee ottaa liian vakavasti"."

Tämä nyt varmaan eniten loukkaisi Peitsamoa.

Etkä vastannut kysymykseeni. Voiko sinun suosima artistisi koskaan sanoa mitään sellaista, että kehottaisit boikotoimaan, vai eikö ole mitään rajaa ilmaisulla?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #60

Ensinnäkin, Peitsamon kohutwiitti on aika kevyttä kamaa. Rajat kiinni, so what?

Ketään en yksittäisten sanomisten perusteella lähtisi boikotoimaan.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #69

"Ketään en yksittäisten sanomisten perusteella lähtisi boikotoimaan."

Huh huh, mikään yksittäinen sanominen ei ole sinulle siis liikaa. Aika nihilistinen asenne. Kun oikeistokonservatiivinen Milo Yiannopoulos erotettiin Breitbart toimituksesta hänen puolusteltuaan seksiä aikuisten miesten ja alaikäisten poikien välillä niin siinäkö ylireagoitiin myös? Sinullekin tuollainen olisi ihan samantekevää?

Joku voisi tukea häntä esim. kehoittamalla puheista meuhkaajia ja jänishousuisia toimittajia laittamaan jäitä hattuun. Joku taas voisi esim. esittää huolensa nykyisen kehityksen vaikutuksesta alan toimintamalleihin. Joku voisi sanoa: "Yiannopoulos on Yiannopoulos, ei kandee ottaa liian vakavasti".

"Ensinnäkin, Peitsamon kohutwiitti on aika kevyttä kamaa. Rajat kiinni, so what?"

Peitsamo ilmaisi, että viattomien massamurhaaminen rotusodan nimissä oli suoraa seurausta siitä, että nämä väärän väriset viattomat olivat muuttaneet maahan ja ratkaisu on estää näitä väärän värisiä muuttamasta maahan, johon murhaaja itsekin oli muuttanut. Tämä ei nyt ehkä merkityksessään ole sinulle ihan kunnolla auennut, että miksi tolkun tyyppi saattaisi tuosta suuttua.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #70

Kun kysyt yleistasolla niin vastaan yleistasolla: on parempi olla tuomitsematta ihmisiä yksittäisistä sanomisista kuin tuomita.

En tunne tuon Yiannopouloksen tapausta, joten en lähde siihen kommentoimaan.

Eihän Peitsamo sinällään ole väärässä. Iskun tekijän motiivit linkittyvät vahvasti nk. monikulttuurisuutta ajavan politiikan vastustamiseen. Tämän politiikan ytimessä on vieraskulttuuristen ihmisten ja yhteisöjen hallitsematon maahanmuutto. Ilman sitä ei ole nk. monikulttuuria, sen hyväksymisen pakkoa eikä sen radikaaleja vastustajia.

Peitsamo ei puolusta viattomien tappamista, tämän luulisi kenen tahansa ymmärtävän. Sillä, että rajat ovat auki on seuraamuksensa kuin myös sillä että ne ovat kiinni.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #72

"Kun kysyt yleistasolla niin vastaan yleistasolla: on parempi olla tuomitsematta ihmisiä yksittäisistä sanomisista kuin tuomita."

En kysynyt, että onko parempi olla tuomitsematta. Kysyin, että onko sellaista mielipidettä olemassa, joka saisi sinut boikotoimaan artistia? Artisti esittää mielipiteen, joka on selkeä ja josta on helppo päätellä, että hän tarkoittaa sitä. Käykö sinulle kaikki mielipiteet, ei ole sellaista, josta laittaisit artistin boikottiin?

"Eihän Peitsamo sinällään ole väärässä. Iskun tekijän motiivit linkittyvät vahvasti nk. monikulttuurisuutta ajavan politiikan vastustamiseen. Tämän politiikan ytimessä on vieraskulttuuristen ihmisten ja yhteisöjen hallitsematon maahanmuutto. Ilman sitä ei ole nk. monikulttuuria, sen hyväksymisen pakkoa eikä sen radikaaleja vastustajia."

Jos naiset eivät saisi liikkua yksin ulkona niin ei olisi puskaraiskauksia. Joissain maissa se on poliittinen ratkaisu. Logiikkasi mukaan siis, jos nainen raiskataan kotimatkalla se on suoraa seurausta siitä, että hän on ulkona. Ja jos näin käy niin on ilmeisesti ok twiitata, että "Raiskaus oli suoraa seurausta siitä, että naisten annetaan liikkua ulkona. Ovet kiinni naisilta!"

Eihän kukaan joka kertoo mitä eri toimista seuraa ole väärässä. Jos lapsi joutuu hyväksikäytetyksi, se on suoraa seurausta siitä, että hän on mennyt hyväksikäyttäjän luokse mutta eihän kukaan järki-ihminen sitä twiittaa, koska se asettaa viattoman vastuuseen tekonsa seurauksesta.

Christchurchissa tapettiin viattomia ihmisiä. Peitsamo twiittasi, että se oli suoraa seurasta siitä, että he olivat menneet maahan ja heidän tappaminen voidaan estää vain, jos uhrit eivät mene enää siihen maahan. Miten sinä et näe kuinka typerää on kirjoittaa noin.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #73

Aika harvassa sellaiset mielipiteet ovat. Jos haluan nähdä artistin keikan, niin menen katsomaan riippumatta mielipiteistä. Boikotit on pikkusieluisia dorkia varten.

Niin, voithan sinä vääntämällä vääntää yksinkertaista asiaa jos vaan haluat. Nk. monikulttuuriseen yhteiskuntaan tällaiset massamurhat kuuluvat vakiona. Parempi uskoa, Peitsamoa tai ketään muutakaan artistia boikotoimalla tätä ei voida muuttaa.

"Peitsamo twiittasi, että se oli suoraa seurasta siitä, että he olivat menneet maahan ja heidän tappaminen voidaan estää vain, jos uhrit eivät mene enää siihen maahan."
-----------
Älä keksi omiasi. Peitsamo twiittasi:
"Valittaen totean, jo 2017 HS:n haastattelussa sanoin ’En usko monikulttuurillisuuteen siinä mielessä, miten sitä meille nyt ajetaan’. Uuden Seelannin iskut ovat suora seuraus pakotetusta monikulttuurillisuudesta. Kauheudet ovat vasta alkamassa. Ainoa ratkaisu on: Rajat kiinni."

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #74

"Aika harvassa sellaiset mielipiteet ovat. Jos haluan nähdä artistin keikan, niin menen katsomaan riippumatta mielipiteistä. Boikotit on pikkusieluisia dorkia varten."

Yritän vain hahmottaa, että ymmärrät kuitenkin periaatteen. Ilmeisesti ymmärrät vaikka intät, ettet harrasta sellaista. Boikotti on kuluttajan tapa valita mihin rahansa laittavat. Tuskin sinäkään varmaan kävisit ravintolaketjussa, jos tietäisit, että osa tuloista todennäköisesti menisi islamisteille. Se on boikotointia.

"Nk. monikulttuuriseen yhteiskuntaan tällaiset massamurhat kuuluvat vakiona."

Tekijät löytävät syyn massamurhalle monesta asiasta. Yhtä hyvin voisi sanoa, että koululaitokseen massamurhat kuuluvat vakiona, niitä on sen verran ollut ilman mitään erityistä monikulttuurisuusaspektia. On typerää lähteä mukaan toteamalla, että juu se murhaaminen on tosiaan suoraa seurausta siitä, että on eri kulttuuripiirejä samassa maassa.

Peitsamo twiittasi:
"Uuden Seelannin iskut ovat suora seuraus pakotetusta monikulttuurillisuudesta."

Mitä oli tässä tapauksessa pakotettu monikulttuurisuus? Muslimiperheet olivat muuttaneet samaan maahan ja kaupunkiin. Mitä niin kauheaa tuo murhaaja omassa kaupungissaan tai esim. sinä omassasi olette pakotetut kokemaan, että se pitää lopettaa tai siitä kannattaa twiitata, että on suoraa seurausta kun tapetaan?

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula Vastaus kommenttiin #75

"Mitä oli tässä tapauksessa pakotettu monikulttuurisuus?"
-----------
Kysy Peitsamolta. Varmaan se jotain sen suuntaista tarkoittaa, että huolimatta haitoista, ongelmista ja vastaanottavan yhteiskunnan tahtotilasta, maahan vyöryy kehitysmaista porukkaa elätettäviksi.

Käyttäjän SeppoMakkonen kuva
Seppo Makkonen

Jussi Kangasluoma. Tarkoitatko että "väärin ajattelija" ilmiannetaan ja sitten vastuullinen, syvällisesti ymmärtävä tapahtumanjärjestäjä saa oikeutuksen toimia? Yksi riittää? Niinkö?

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Sanoppa Seppo, että onko sellaista mielipidettä olemassa, josta sinä boikotoisit esiintyjää?

Ja kyllä yksi vinkkaus riittää useimmille möläytyksen löytämiseen. Makkosesta en oöe varma.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kun te persut nyt olette niin tuohtuneita tästä Peitsamon tapauksesta, niin järjestäkää omat festarit, joissa jokaiselta esiintyjältä vaaditaan ainakin yksi julkinen kirjoitus monikulttuurisuudesta, maahanmuuttajista ja islamista.

Mahtaa tulla kovat ja laadukkaiden esiintyjien bileet :)

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Jännityksellä odottelen miten suuressa maailmassa mahtaa käydä Ramsteinille tämän päiväisten uutisten jälkeen. Perutaanko keikkoja ja vieläkö nuo sielunviholliset vielä päästetään Suomeen, kun taas on järkytytty tyhmiksi siellä sun täällä.

Peitsamosta sen verran, että hänen esiintymisensä olisi pitänyt kieltää joka paikassa jo useita vuosikymmeniä sitten.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Mikä Rammstein uutinen ?
Linkki kiitos...

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen Vastaus kommenttiin #33

Kiitos linkistä.
Kyseinen bändi on kuuluisa noista "aisan yli potkimisista" ja saanut näkyvyyden/suosion osaksi niiden ansiosta...

Käyttäjän jthesiili kuva
Jari Siili

Katsoin juuri R.n official videon youtubesta kahdesti. Pituus 9:22...
Siinä olis monta kohtaa ottaa herneet, jos halua kellä on.
Videossa on ainesta ja aihetta...
Saksan ja sen edeltäjä valtioiden historiassa on paljon
auki kirjoitettavaa.
Ainakin jos meihin vertaa ja meidän SS-miehiin ja SS-naisiin...

Tavaraa oli videolla todella paljon.
Kaksi näkemä kertaa on vielä liian vähän.

Jos olisin jonkun Rote Armee Fraktionin jälkeläinen,
olisin ehkä kommentoinut sitä että äitistä oli tehty huono cd. versio.
Muuten en osaa moittia, kun en kaikkea edes ymmärrä. =)
Juutalaiset keskitysleiriasussa iski Tarantinon tyyliin takaisin.
Palestiinalaisia ei näkyny, kuten ei kohta Golanillakaan.
Ne on ne Israelin ja Trumpin vihapuheet sellasia...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ämyrock on näemmä rikkonut Peitsamon kanssa tehdyn sopimuksen. En tiedä, onko sopimusta paperisena, mutta suullinen näyttää olleen olemassa, kunnes Ämyrock purki sen yksipuolisesti. Purkusyy ei ole millään tavoin pätevä, joten Peitsamon kannattaa hakea korvausta tulonmenetyksestä.

En erityisemmin välitä Peitsamosta, tämä kun on julkikommunisti. Paska on kuitenkin paskaa kenen tahansa päälle heitettynä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

Hyvä Max, että tulit sinäkin edes vähän esittämään järkipuhetta aiheeseen liittyen. Juuri tätä asiaa olen yrittänyt täällä kertoa, mutta se ei mene perille. Saan vain kuulla vastaukseksi, että päättelyketjuni ontuu.

Yllättävän harva näköjään tuntee periaatteen, jonka mukaan sopimukset sitovat osapuolia sellaisina kuin ne on tehty, näin siis pääsääntöisesti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Aika harva ymmärtää bussiin noustessaan tehneensä ruhonsa kuljettamista koskevan sopimuksen.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #46

Sopimukset voivat tosiaan syntyä monella eri tavalla. Joskus voi käydä jollekin niin, että henkilö on jopa vuosien ajan sopimusosapuoli tietämättä asiaa itse.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Vasemmistolaiset monikulttuurin palvojat eivät siedä kommari Peitsamoa, kun tämä meni sanomaan että rajat kiinni. Pistää naurattaan tää vasemmistolaisten touhu.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 47

Näkisin ettei Peitsamon puoluetaustalla ole lausuntoaan typeränä pitävien kannalta merkitystä. Asiasta näyttää vallitsevan varsin yksimielinen kansallinen yhtenäisyys, ellei joku puolue sitten tieten tahtoen halua ilmoittautua omaan pesään eli yhteiseen isänmaahamme kusijoiksi.

Toimituksen poiminnat